Desfundarea canalizarii – paza buna care trece primejdia rea

Uneori e de ajuns o ploaie abundenta pentru a da peste cap intreaga circulatie a unui oras sau a pierde agoniseala de o viata, daca sistemul de canalizare functioneaza defectuos. Oare cati dintre noi s-au gandit ca o simpla operatie de desfundare a unei canalizari poate fi benefica pentru mai tarziu, astfel incat sa se evite evenimente neplacute ca cele descrise mai sus?

De ce este necesara desfundarea canalizarii?

Un sistemul de preluare a apelor pluviale sau reziduale prost conceput, un sistem de canalizare neintretinut, cu tevi al caror diametru a fost micsorat de depunerile reziduale si o cadere de apa abundenta intr-un interval scurt de timp pot fi reteta sigura pentru un dezastru.

Intretinerea tevilor si desfundarea la timp a canalizarilor, pe de alta parte, ne pot scapa din aceste situatii dezastruoase!

Deci, daca vrem sa evitam posibilele inundatii, desfundarea canalizarii este o operatie recomandata.

Desfundarea canalizarii – detalii

In cazul desfundarii canalizarii, sunt posibile mai multe puncte de actiune, in functie de locul unde s-au depus reziduurile care obstructioneaza sistemul de canalizare.

Aceste reziduuri pot fi variate - de la depuneri de par si grasimi, pana la mopuri si scutece – si ele se pot bloca in cele mai variate locuri ale instalatiei dumneavoastra.

Astfel, o operatie de desfundare a canalizarii e posibil sa fie executata in scurgerea cazii, a wc-ului, a chiuvetei, a conductei colectoare de la baie, a coloanei principale din bloc, a conductei orizontale din subsol sau, dupa caz, a coloanei de canalizare de la curte.

Desfundarea canalizarii – metode

In functie de complexitatea blocajului si de zona unde s-au strans reziduurile, in procesul de desfundare al unei canalizari se pot folosi mai multe metode.

Pentru situatiile domestice mai putin dificile, desfundarea sistemului de canalizare se poate face cu:

  • apa clocotita – acolo unde depunerile sunt de grasime;
  • bicarbonat de sodiu si suc de lamaie, mai exact 125 g bicarbonat de sodiu la 200 ml suc de lamaie sau otet de mere – se va turna in canalizare, se lasa sa actioneze cateva minute dupa care se toarna apa clocotita;
  • o solutie salina realizata dintr-o cantitate mare de sare in doi-trei l de apa clocotita turnata in canalele de scurgere de la baie sau bucatarie poate dizolva depunerile de grasime; sare, borax si otet - amesteca 50 g de sare, 50 g borax si 10 ml otet. Veti obtine o solutie foarte eficienta la indepartarea reziduurilor. La final se clateste din abundenta cu apa clocotita.
  • pentru cazurile mai complexe se poate utiliza o sarma indoita ca un carlig la unul din capete. Se scoate capacul canalizarii si se actioneaza direct in canalul de scurgere. Aceasta sarma-carlig se poate folosi si la desfundarea wc-ului.
  • pompa sau ventuza – nu trebuie sa lipseasca din gospodarie! Este cel mai consacrat instrument utilizat pentru desfundarea canalizarii. Efectul ei, acela de dezintegrare a reziduurilor depuse prin actiunea de absorbtie realizat la utilizarea pompei, va fi dublat de utilizarea solutiilor obtinute pe baza de apa clocotita.

Toate aceste metode, insa, chiar daca sunt cele mai la indemana, pot functiona dar numai pe o perioada scurta de timp. Sau e posibil sa nu aibe nici un efect si sa fiti nevoiti sa apelati la un serviciu specializat in domeniu. Pentru situatiile dificile, se vor folosi masini electrice de gabarit mare sau utilajele care lucreaza cu jet de apa sub presiune.

ContactDesfundare Canalizare Tevi

Contact

Informatii

Servicii profesioniste de desfundare tevi si canalizare. Desfundare coloana apa, desfundare WC, desfundare chiuveta, desfundare canalizare.

Ruady Service SRL persoana de contact: Adrian Rusu

Strada Resita, numar 25, sector 4, Bucuresti

Tel/Fax. 031 424 6775

0722 974760, 0726 178 381

0771 302745 (Mobil RCS&RDS)

0766 974760 Cosmote

Vezi pe harta